PERSONAL DATA PROTECTION (PDP) NOTICE

Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 ("Act"), this Notice aims to explain –

1.

The Nature of Your Personal Data That We Collect and Have Collected

1.1

This includes your name, identification card (NRIC) number, address, telephone number, e-mail address and/or such other information identifiable to you required for the Purposes below.

1.2

When you visit our websites www.damacai.com.mywww.pmp.com.my and www.dmcgo.com.my (“PMP Websites”), information such as the date and time of access, IP address, internet host and browsing history may be automatically collected through PMP’s Websites.

2.

Purposes of Collecting and Processing Your Personal Data

2.1

The Purposes include (a) for all such matters relating to the Company’s business activities and operations; (b) for compliance under the Anti- Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001 and such other governing laws, governmental regulations and/or legal processes, directives and/or orders (“Applicable Laws”); (c) for fraud detection and/or prevention as we shall deem fit and appropriate; (d) for promotional and/or marketing activities/research, contests, planning and product development in relation to our business, whether through social events and/or for charity purpose; and (e) for administrative and such other purposes relating to the above.

2.2

By virtue of you providing us with your Personal Data you are deemed to have consented to our collection, retention and/or processing of your Personal Data for the Purposes.

3.

Are You Obliged to Provide Your Personal Data

3.1

The provision and processing of your Personal Data for the Purposes in Paragraphs 2.1(a), (b), (c) and (e) are mandatory while Paragraph 2.1(d) is optional. Your refusal to provide or limiting our processing of your Personal Data will result in us not being able to carry out the respective Purposes.

3.2

In relation to Paragraph 2.1(d) above, you may withdraw your consent to us or limit our processing by notifying us as described in Paragraph 6 below.

4.

To Whom Your Personal Data Will Be Disclosed To

Disclosure will only be made to our officers, employees, agents, representatives and/or service providers, as well as that of our related corporations, strictly for the Purposes and on “need to know” basis.

5.

Accuracy of Personal Data and Your Access and Correction of Personal Data

5.1

The Personal Data collected by us is deemed to be accurate until and unless you notify us otherwise.

5.2

You may, to the extent permitted under the Act, request for (a) access and/or (b) any reasoned correction subject to a reasonable administration fee to be imposed at our absolute discretion, and on terms and conditions which we may prescribe from time to time.

6.

Enquiries and Notifications

For communications regarding this Notice and matters relating to your Personal Data, please direct your communication to our “PDP Officer”, by facsimile to 603 2182 2199, by e-mail to webmaster@damacai.com.my; or by post to our registered address.

7.

Amendments

This Notice may be amended/revised from time to time and unless otherwise provided, shall take effect immediately upon posting. In the event of any inconsistency (a) between this Notice and other privacy or related notices (i) as posted in our offices and outlets; or (ii) at PMP’s Websites; or (iii) in our prescribed forms and/or documents (whichever applicable), this Notice shall prevail; and (b) between the English and the Bahasa Malaysia and/or the Chinese versions, the English version shall prevail.

 

Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. (171698-P)
07 March 2016

 

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI (PDP)

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), Notis ini bermatlamat menjelaskan –

1.

Jenis Data Peribadi Anda Yang Kami Kumpul dan Telah Kumpul

1.1

Ini termasuk nama, nombor kad pengenalan, alamat, nombor telefon, alamat e-mel anda dan/atau apa-apa maklumat lain yang boleh dikenal pasti merujuk kepada anda, yang diperlukan untuk Tujuan-tujuan di bawah.

1.2

Apabila anda melawat laman web kami www.damacai.com.mywww.pmp.com.my, dan www.dmcgo.com.my ("Laman Web PMP"), maklumat seperti tarikh dan masa akses, alamat IP, hos internet dan sejarah pelayaran boleh dikumpul secara automatik melalui Laman Web PMP.

2.

Tujuan-tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Anda

2.1

Tujuan-tujuan kami termasuk (a) untuk semua perkara yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan dan operasi Syarikat; (b) untuk pematuhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 dan apa-apa undang-undang, peraturan-peraturan kerajaan dan/atau proses-proses, arahan-arahan dan/atau perintah-perintah undang-undang ("Undang-undang Berkaitan"); (c) untuk pengesanan penipuan dan/atau pencegahan seperti yang kami fikirkan patut dan sesuai; (d) untuk promosi dan/atau aktiviti pemasaran/penyelidikan, pertandingan, perancangan dan pembangunan produk berhubung dengan perniagaan kami, sama ada melalui acara sosial dan/atau untuk tujuan kebajikan; dan (e) untuk pentadbiran dan tujuan-tujuan lain berhubungan dengan di atas.

2.2

Tindakan anda dengan memberikan kami Data Peribadi anda, anda dianggap telah bersetuju dengan pengumpulan, penyimpanan dan/atau pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami untuk Tujuan-tujuan di atas.

3.

Adakah Anda Diwajibkan Untuk Memberi Data Peribadi Anda

3.1

Pemberian dan pemprosesan Data Peribadi anda untuk Tujuan-tujuan di bawah Perengan-perenggan 2.1 (a), (b), (c) dan (e) adalah wajib manakala untuk Perengan 2.1 (d) adalah secara sukarela. Keengganan anda untuk memberi atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda akan menyebabkan kami tidak dapat menjalankan Tujuan-tujuan yang berkaitan.

3.2

Berhubung dengan Perengan 2.1 (d) di atas, anda boleh menarik balik kebenaran anda kepada kami atau menghadkan pemprosesan kami dengan memaklumkan kami seperti dinyatakan dalam Perengan 6 di bawah.

4. Kepada Siapa Data Peribadi Anda Akan Dikemukakan

Pendedahan hanya akan dibuat kepada pegawai, pekerja, ejen, wakil dan/atau pembekal perkhidmatan kami, serta syarikat-syarikat berkaitan dengan kami, terhad semata-mata untuk Tujuan-tujuan tersebut dan atas asas "perlu tahu".

5.

Ketepatan Data Peribadi dan Akses Anda dan Pembetulan Data Peribadi

5.1

Data Peribadi yang dikumpul oleh kami adalah dianggap tepat sehingga dan melainkan jika anda memaklumkan kami sebaliknya.

5.2

Anda boleh, setakat yang dibenarkan di bawah Akta, meminta untuk (a) akses dan/atau (b) sebarang pembetulan munasabah, tertakluk kepada bayaran pentadbiran munasabah untuk dikenakan atas budi bicara mutlak kami, dan atas terma-terma dan syarat-syarat yang kami mungkin tetapkan dari semasa ke semasa.

6. Pertanyaan dan Pemberitahuan

Untuk sebarang komunikasi mengenai Notis ini dan perkara-perkara yang berkaitan dengan Data Peribadi anda, sila ajukan komunikasi anda kepada "Pegawai PDP" kami, melalui faksimili ke 603 2182 2199, melalui e-mel kepada webmaster@damacai.com.my; atau melalui pos kepada alamat berdaftar kami.

7. Pindaan

Notis ini boleh dipinda/disemak semula dari semasa ke semasa, dan kecuali diperuntukkan sebaliknya, adalah berkuat kuasa serta-merta apabila dikeluarkan. Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan (a) antara Notis ini dan notis privasi lain atau notis yang berkaitan (i) seperti yang disiarkan di pejabat dan cawangan kami; atau (ii) di laman web PMP; atau (iii) dalam borang yang ditetapkan dan/atau dokumen (yang mana berkenaan), Notis ini adalah terpakai; dan (b) di antara versi-versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia dan/atau Bahasa Cina, versi Bahasa Inggeris adalah terpakai.

 

Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd. (171698-P)
07 Mac 2016

 

个人资料保护(PDP)通告

根据2010年个人资料保护法令( “ 法令” ), 本通告旨在解释以下要点:-

1.

个人资料的收集和范围

1.1

我们收集的个人资料将包括您的姓名 ,身份证号码 ,住址 ,电话号码 ,电子邮件地址或其他可以识别身份的资料,以落实以下第2.1条款所述目的.

1.2

当您浏览本公司网站,即www.damacai.com.mywww.pmp.com.my, 和 www.dmcgo.com.my (统称为PMP 网站) 时, 您的相关资料,例如登入日期和时间,IP地址,互联网主机和游览历史等将自动被收集 。

2.

个人资料的收集目的和处理条款

2.1

个人资料的收集目的包括(a)用于本公司业务及营运相关事宜;(b)遵守2001年反洗黑钱和反恐怖主义融资法令和其他监管条例,政府条款或相关法律和指令等(适用法律);(c)供本公司检测及/或防范欺诈;(d)用于宣传及/或促销活动,市场研究,竞赛活动,规划以及和本公司业务相关的产品开发,无论是通过社交活动及/或慈善用途等; 和(e)作为行政以及其它与上述相关的用途。

2.2

在提供个人资料的同时,您已经同意本公司收集, 保留及/或处理您的个人资料,以落实以上第2.1条款所述目的。

3.

您是否必须提供个人资料? 

3.1

在2.1 (a), (b), (c) 与 (e)的条款下, 您是必须提供相关个人资料以供审阅处理。至于2.1 (d)的条款是可选的。如果您选择拒绝提供个人资料或者限制本公司审阅处理您的资料,本公司将不能落实以上所述目的。

3.2

针对上述2.1(d) 条款的情况下 , 您可按照下述第6条款所描述的方式通知本公司您已不同意或者限制我们审阅处理相关个人资料 。

4. 您的个人资料将会向那些人透露? 

本公司将严格根据收集和处理个人资料的目的,只向“需要知道”的公司员工,代理,相关机构及/或第三方服务供应商披露您的资料。

5.

个人资料的准确,查询与修改

5.1

本公司所收集的个人资料将被视为准确直至或除非您通知我们做另行修改。

5.2

您可以在法令许可的范围内,按本公司不时规定的条款及符合条件下向我们要求合理的(a)查询,或(b)修改您的个人资料。本公司有权力对此要求征收相关合理的行政费用。

6. 查询与通知

任何有关此通告或您个人资料的查询与通知可传真至603 2182 2199 , 或电邮至webmaster@damacai.com.my ; 或寄送至本公司注册地址。请列名“PDP Officer”查收。

7.

修订和更新

本公司将不时修订和更新此通告。 除非另当通知,此通告即时生效。 (a) 若此通告与本公司其他有关隐私的通告有所出入则应以此通告为准。(b) 若此通告的英文版本与其他语文版本有翻译偏差,则以英文版本为准。

 

大马彩私人有限公司(171698-P)
2016 年 3月 7日